Italija
Posted 07 June 2009 - 08:33 PM
Do Rima direktne povezave iz LJ ni, lahko pa greš do Benetk in od tam vzameš kak paket s katerim imaš cenejšo vožnjo, ali pa uveljaviš kak študentski popust z denimo ISIC kartico. Čeprav pa močno dvomim da lahko do Rima prideš za bornih 30€ . Morda če imaš še dodaten popust, v primeru da kater od tvojih staršev dela na slo. žel., potem se da.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 07 June 2009 - 08:43 PM
No, itak morm najprej za zihr vedet da res grem...pol pa takoj po karto!!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 June 2009 - 08:56 AM
ja, sem ja. ne me vprasat kateri
Ferrovie dello Stato, oliti FS na http://www.trenitalia.it. Pejd na Kompas, na Miklošičevi vprašat. Če greš za dalj časa v Italijo in hočeš jet v več krajev, vprašaj, če prodajajo mesečno vozovnico za FS, ali krajšo. Se splača, ker ne plačaš dodatka za rapido, razen, če niso kaj spremenili. Plačaš od Opčin do Opčin, ker so Opčine prva in zadnja postaja v Italiji. Razlika je LJ-Opčine-LJ. Na sajtu iščeš povratno karto Opicina-kamorkoli-Opicina. Ostale podrobnosti pezzo=birra chiaroscura.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 08 June 2009 - 09:38 AM
Je kdo potoval iz Lj v Neapelj? Pa iz Neaplja na Sicilijo vozi kaka manjša poxceni ladjica, ali samo kake dražje, pa trajekti?
Glej isto, kar sem napisal Frčici. Če greš potovat po Italiji, se splača vzet mesečno karto FS. Če se ne dobi na Kompasu, jo dobiš v Trstu na štacjonu. Po Siciliji se je fajn vozit z lokalci. Ful vidiš, domačini so prijazni. Daljše relacije se voziš ponoči, ker lahko spiš na vlaku. Vlak gre s celine iz Villa San Giovanni v Messino. Linija Neapelj - Sicilija je dolga in je majhna ladjica lahko samo jahta. Najbolj fajn je jet tja dol oktobra, ko ni več toliko folka in pade vročina.
Italijani imajo sekrete na štrbunk zaradi hijene. Pardon higijene.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 08 June 2009 - 09:43 AM
Posted 08 June 2009 - 11:10 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 08 June 2009 - 12:14 PM
Zdaj šele vidim, da sem Braunkopfu odgovoril na prastar post.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 12 July 2009 - 07:24 AM
Posted 12 July 2009 - 10:57 PM
Pablo Picasso
Posted 27 June 2010 - 01:08 PM
Posted 27 June 2010 - 01:10 PM
Pablo Picasso
Posted 27 June 2010 - 01:13 PM
[Napoleon]
Posted 27 June 2010 - 03:52 PM
Auč tašika, si se kaj pozanimala kako je Italija z backpackerji? Ker mam v spominu, da so skrajno neprijazni, če te vidijo z nahrbtnikom. Nočem strašit, samo raje malo preveri
Posted 27 June 2010 - 03:54 PM
Meni je bla Sicilija obup, čeprav seveda dopuščam možnost, da nisem videla teh krasnih plaž, ki bi me prepričale v nasprotno.
Ful si želim v Rim, pa nimam nikogar s komer bi šla ...
Posted 27 June 2010 - 03:58 PM
Posted 27 June 2010 - 06:54 PM
Auč tašika, si se kaj pozanimala kako je Italija z backpackerji? Ker mam v spominu, da so skrajno neprijazni, če te vidijo z nahrbtnikom. Nočem strašit, samo raje malo preveri
Kake mone pa so to no. Nisem se še nič pozanimala. Še nisem tak daleč.
[Napoleon]
Posted 27 June 2010 - 07:47 PM
js bi šla tut full na Capri ....
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 27 June 2010 - 08:31 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 27 June 2010 - 09:13 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users