SAMOZAVEST ?
Posted 25 November 2006 - 11:58 PM
Koliko vam k temu doprinese videz?
S čim se še počutite samozavestne/nesamozavestne?
Posted 26 November 2006 - 12:12 PM
Videz mi je pomemben, že če se za kilo zredim, jo morem dobit dol, puder obvezno vsakič v "javnosti", ker nimam lepe kože.
Trenutno delam na tem, da bi se mi dvignila samozavest, sem začela hodit v fitnes...Pa malo bom pobrskala v knjižnici, če najdem kako knjigo na to temo.
LP, Anja
Posted 26 November 2006 - 01:39 PM
Posted 26 November 2006 - 02:46 PM
Posted 26 November 2006 - 03:18 PM
Moja samozavest je tudi ponavadi na nuli. Težav s postavo in ocenami nisem imela nikoli, ker imamo že v familiji vitkost, pa tud odličnjakinja sem ( brez posebnega truda ). Moj veliki problem je koža, ki mi ni prav nič naklonjena. Na faci polno nepravilnosti, koža na telesu je pa ful suha. Pa še lasje se mi tako hitro zmastijo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 26 November 2006 - 03:25 PM
Posted 26 November 2006 - 03:36 PM
Posted 26 November 2006 - 04:32 PM
Posted 26 November 2006 - 05:04 PM
Vlik raj bi vidla, da bi bla bl samozavestna, sam ne gre tko hitr ..
Posted 26 November 2006 - 08:29 PM
No, so pa tud dnevi, ko se počutm najbl bedn osebek na planetu, ampk te dneve imamo verjetno vsi...
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.
(V. Bajac - Knjiga o bambusu)
Posted 26 November 2006 - 09:05 PM
Jaz sem kr samozavestna. Nisem nič posebnega, pač tisto sivo povprečje, ampak se vredu počutim v svoji koži, ker ne rada izstopam in se niti nikoli nočem silit v ospredje.
Posted 26 November 2006 - 09:55 PM
Še zmeri pa mislim, da izgled ni glavni razlog za samozavest (ali pomanjkanje le-te). Mislim, da gre tle za ogromno dejavnikov oz. na splošno za neko stanje človeškega duha, za splošno zadovoljstvo glede lastnega načina življenja, ogromen vpliv imajo tudi naši bližnji, ki mnogokrat čisto nevede izredno vplivajo na način, kako mi dojemamo same sebe. Skupek vsega tega potem vodi do zdrave samozavesti in sreče oz. kot bi kakšen angleško govoreč osebek rekel - I'm in a good place right now.
Posted 26 November 2006 - 10:06 PM
Še zmeri pa mislim, da izgled ni glavni razlog za samozavest (ali pomanjkanje le-te). Mislim, da gre tle za ogromno dejavnikov oz. na splošno za neko stanje človeškega duha, za splošno zadovoljstvo glede lastnega načina življenja, ogromen vpliv imajo tudi naši bližnji, ki mnogokrat čisto nevede izredno vplivajo na način, kako mi dojemamo same sebe. Skupek vsega tega potem vodi do zdrave samozavesti in sreče oz. kot bi kakšen angleško govoreč osebek rekel - I'm in a good place right now.
Dobro si to povedala DiLeMa!
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.
(V. Bajac - Knjiga o bambusu)
Posted 26 November 2006 - 11:10 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 27 November 2006 - 07:23 AM
Posted 27 November 2006 - 12:33 PM
Še zmeraj imam zelo grdo kožo, ne od mazoljev ampak zaradi bledosti in prozornosti kože imam veliko rdečih napakic in žilic, kar uspešno prekrivam s pudrom. Kakšno napakico pa nameravam v prihodnosti odstraniti s laserjem.
Še zmeraj nimam neke velike samozavesti, ker se tudi ne počutim dobro če sem v središču pozornosti. Ampak sem pa zadovolnja s sabo in te je vse kar je pomembno.
I`m just afraid my life won`t work that way.
Posted 27 November 2006 - 03:39 PM
Pri meni je bila samozavest vedno odvisna od tega kako sem zgledala. V osnovni šoli sem bila malo bolj busckasta in zaradi tega ful sramežljiva. Sedaj se mi je končno uspelo znebiti večine odvečnih kg, spremenila se mi je oblika face, seveda na bolje in na splošno se počitim lepše kot kdajkoli prej.
Še zmeraj imam zelo grdo kožo, ne od mazoljev ampak zaradi bledosti in prozornosti kože imam veliko rdečih napakic in žilic, kar uspešno prekrivam s pudrom. Kakšno napakico pa nameravam v prihodnosti odstraniti s laserjem.
Še zmeraj nimam neke velike samozavesti, ker se tudi ne počutim dobro če sem v središču pozornosti. Ampak sem pa zadovolnja s sabo in te je vse kar je pomembno.
go anja, go anja...lušna si...hudo postavo maš...zj rabš sam se več samozavesti... ...sploh pa nimas grde kože...ne žali je ker potem se počutm d je moja koža še grša (mava prbližn enak odtenek kože=)=))
Posted 27 November 2006 - 07:24 PM
Posted 28 November 2006 - 06:29 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 08 December 2006 - 07:33 PM
da bi se spremenila.
Obstala sem,
da bi se pomirila.
Obstala sem,
da bi obraz dobila
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users